recent work & projects

About

Promo_960_640_Fdelay_75.gif
 
 

Welkom bij PUK* Game

Hoi,

Je hebt besloten om mee te doen aan het spel PUK* Game. Fijn dat je erbij bent! Hier volgt een korte samenvatting van wat je vooraf moet weten en hoe je je kan voorbereiden op het spel.

 

Waaneer en waar spelen we het spel?

Het spel vind plaats op dinsdag 7 en woensdag 8 augustus in de voormalige Campina zuivelfabriek in Eindhoven.  We spelen tussen 11:00 en 16:00 met een lunch pauze van ongeveer een uur.   

 

Wat is het verhaal van het spel?

Het spel speelt zich af in de nabije toekomst. Wij begeven ons in een geheime onderzoekslocatie van het bedrijf CEL (Creativity Explored Laboratories). CEL is een bedrijf dat kunstmatige intelligentie ontwikkeld. En op deze locatie zijn ze bezig met hun meest belangrijke project; PUK*. Het is de bedoeling dat PUK* de eerste zelfstandig creatieve kunstmatige intelligentie ooit zal worden. PUK* zou helemaal alleen zonder mensen de moeilijkste problemen moeten kunnen oplossen en de mooiste films, boeken en kunst kunnen maken. Als het bedrijf dit voor elkaar zou krijgen zouden zij in één klap heel rijk en succesvol kunnen worden. Alles ging tot voor kort goed met de ontwikkeling van PUK* en het bedrijf was bijna op het punt om PUK* aan de buiten wereld voor te stellen. 

Alleen is er nu een groot probleem; PUK* heeft een paar weken geleden een breakdown gehad. PUK* werk dus niet meer. Tenminste niet meer op de manier waarop CEL graag wil dat hij zou werken. PUK* is nog wel heel creatief en hij is bezig met van alles te vertellen alleen begrijpen de onderzoekers van CEL er niks meer van. Voor hun is PUK* even helemaal de weg kwijt en zij zoeken naar een manier hoe ze PUK* weer verstaanbaar kunnen maken.

En daarom ben je er. Jij bent een COG, een cognitieve detective. Dit zijn een groep top onderzoekers, strijders en artiesten die als specialisme hebben dat ze anders kunnen denken dan de meeste mensen. COGs zijn eigenzinnig, stoer en laten zich door niemand iets vertellen. Samen met de twee andere spelers, die ook COGs zijn, ben jij door CEL ingebracht om PUK* weer proberen te begrijpen. Jullie hebben de opdracht om uit te vinden wat er met PUK* is gebeurt en hoe je hem weer aan de praat krijgt.  

 

Hoe speel je het spel?

PUK* Game is een live-action-role-playing spel. Geen computergame dus maar een game die je in het echt speelt samen met andere spelers in een grote ruimte. Er zijn samen met jou in totaal drie spelers in het spel. Jij speelt het spel als een character dus niet als jezelf. Dit character kan je grotendeels zelf bedenken. Hier onder vind je een makkelijke manier om met je character te beginnen. Daar gaan we dinsdag mee verder vóór dat we met het spel beginnen.     

Behalve jou en de andere twee spelers zijn eer nog een groep characters die in het verhaal opduiken. Die worden gespeeld door acteurs en ook door mij en zelfs door Karim(!). Het doel van deze characters is om het spel spannender te maken en waar nodig dingen uit te leggen. En dan is er natuurlijk PUK* zelf die het middelpunt van het verhaal is.  PUK* word voor het spel in een speciale ruimte opgebouwd en bestaat uit allemaal op elkaar aangesloten delen. Je gaat samen met je medespelers er op uit om PUK* te onderzoeken en misschien een nieuwe waarheid achter PUK* te vinden.   

Tijdens het spel doen we ook een aantal gesprekken waar we jou character vragen hoe je PUK* hebt begrepen en wat je van PUK* vind.  Tijdens deze gesprekken leer je meer over PUK* en de geheimzinnige omstandigheden waaronder hij ontwikkeld is. Wil je CEL helpen met hun project of wil je juist je eigen weg inslaan? Dat besluit je zelf uiteindelijk.

 

Wat zijn de characters die je kunt spelen?

Jij speelt in het spel dus een COG. Maar elke COG is anders en je kan een groot deel van je character zelf bepalen. Hier zijn alvast een aantal dingen waar je over na kan denken in het ontwerp van je character. 

Wat is de naam van je character? Ga je bij je roepnaam of een alias of wil je juist dat niemand je naam weet? 

Waar ben is je character goed in? Alle COGs hebben een gave, een power, die ze kunnen gebruiken in hun werk. Ben je heel slim of juist heel dapper, zie je dingen die andere niet kunnen zien of kan je heel snel alles begrijpen? Denk na over wat voor jou een goede power zou zijn als detective.       

Waarom ben is je character COG geworden? Is het omdat je van spannende situaties houd, of omdat het goed betaald? Of ben je juist nieuwsgierig en wil je weten hoe alles in elkaar zit? Of ben je eigenlijk een spion die meer wil weten over PUK* in opdracht van een ander?

Wat vind je character van PUK*? Wil je CEL graag helpen om PUK* verder te ontwikkelen of wil je ze juist dwars zitten? Denk je dat het belangrijk is dat er meer kunstmatige intelligentie komt of vind je het eigenlijk een beetje eng en heb je liever dat het niet verder ontwikkeld word?

Dit zijn allemaal vragen waar je in de komende dagen al over na kunt denken. We gaan dinsdag als eerste met jullie character aan de slag om hem of haar verder uit te werken.

 

Wat moet je verder nog weten?

Het spel kan soms best spannend en intense zijn. Je kan op elk moment uit het spel stappen als je even niet meer wil spelen. We hebben een backstage ruimte waar je kan chillen en er even tussen uit kan zijn.

Er zal op bepaalde momenten tijdens het spel gefilmd worden. Een aantal van deze beelden zullen gebruikt  worden in een video die we willen maken die op de kunst expositie ROBOT LOVE getoond zal worden in september dit jaar. Als je even niet gefilmd wil worden of wil dat we daarmee stoppen dan doen we dat meteen zonder vragen te stellen. Verder hoor je dinsdag nog veel meer over het spel. 

 

Zie je dan! 

 

 

Floris en het PUK* team